Skip to main content

V CZM skozi celotno leto zbiramo sredstva za dobrodelne namene. V letu 2022 smo zbrali 685 evrov, ki smo jih v celoti namenili Maticu Kržanu, ki je v prometni nesreči izgubil nogo. Sredstva gredo za nakup nožne proteze in rehabilitacijo.

Dobrodelne aktivnosti potekajo v CZM skozi celotno leto. Na hodniku poteka bolšjak starih knjig, kjer si lahko v zameno za dobrodelni prispevek, izberete novo gradivo. V letu 2022 se je vrnil tradicionalni prednovoletni bolšjak, na katerem so si obiskovalci lahko priskrbeli novoletna darila. Dobrodelne pa so bile tudi mednarodne prostovoljke, ki so v okviru projekta Evropske solidarnostne enote Use to reuse, starim predmetom nadela novo uporabnost in jih ponudila na dobrodelnem bolšjaku.

Z vsemi temi aktivnostmi smo skupno zbrali 685 evrov. Namenili smo jih Maticu, ki potrebuje novo protezo in rehabilitacijo. Maticu se je leta življenje obrnilo na glavo. Medtem ko je pomagal udeležencu prometne nesreče, se je vanj zaletela pijana voznica. Poškodbe so bile tako hude, da je ostal brez noge. Matic kljub vsemu ostaja pozitiven in aktiven, za kar nujno potrebuje novo protezo, ki bo njegovo gibanje še olajšala.