Skip to main content

V četrtek, 7. 12. 2023, je v CZM potekalo odprtje razstave nagrajenih fotografij mladinskega fotografskega natečaja Pogled 2023, skupaj s projekcijo sprejetih fotografij in podelitvijo nagrad. Razstavo si lahko ogledate so sredine januarja 2024.

V Centru za mlade Domžale že 11 leto zapored organizira,o mladinski fotografski natečaj Pogled. Letos se je na povabilo za sodelovanje odzvalo kar 244 avtorjev, ki so poslali preko 1700 fotografij. Teme fotografij so bile: pravokotnik, rdeče in prosta. Prispela dela je pregledala strokovna žirija v sestavi Emil Božnar, fotograf, doc. Benjamin Hafner, arhitekt in predavatelj na Fakulteti za dizajn ter Jure Gubanc, profesionalni fotograf. Zaupali so nam, da niso imeli lahko delo. V četrtek, 7. decembra, se je odvilo odprtje razstave na kateri so si udeleženci lahko ogledali projekcijo sprejetih fotografij in razstavo nagrajenih del, avtorjem pa so podelili priznanja in medalje.

Iz lokalnega okolja je bila najbolj uspešna fotografinja Anja Kosmač, ki je v starostni kategoriji 16 do 29 let, prejela drugo nagrado v temi Rdeče ter diplomo v temi Pravokotnik. Diplomo sta prejeli tudi Špela Grum v kategoriji Rdeče, 16 do 29 let ter Brina Jazbec v kategoriji Pravokotnik, do 15 let. Vse tri omenjene fotografinje so članice društva FKVK Mavrica Radomlje.

Za zaključek z vami delimo misli o natečaju žiranta Jureta Gubanca: »Natečaj ni samo tekmovanje, predstavlja priložnost za izražanje, učenje ter povezovanje različnih generacij skozi univerzalni jezik fotografije. Opazujemo lahko, kako se skozi odraščanje in življenjske izkušnje spreminja naša interpretacija barv in oblik v prostoru. Mladi pogosto ustvarjajo svoje pravokotnike, medtem ko starejši bolje povezujejo barve s simboli in čustvi. Vsak posameznik prinaša svoj edinstveni pogled, ki prispeva k raznolikosti našega skupnega ustvarjanja.«

Vabljeni na ogled fotografij v CZM!