Skip to main content

V Knjižnici Domžale smo odprli razstavo Prepletanja, s katero se predstavljajo mladi ustvarjalci Centra za mlade Domžale.

Razstava nosi naslov Prepletanja, saj s to besedo kar najbolj nazorno opiše tako nastala dela, kot tudi situacije, v katerih so dela nastala. Prepletene so barve, motivi, slikarske tehnike, materiali, domišljija zgodbe, druženja, pogovori, smeh in veselje do umetnosti.

S svojimi deli se predstavljajo mladi, ki obiskujejo ustvarjalne in foto delavnice. Ustvarjalne delavnice v CZM potekajo vsako sredo, že več kot 20 let pa jih vodi Mateja Absec. V tem obdobju si je čopiče, krede, peresa, vodenke ter lepila in škarje med seboj podalo zajetno število mladih. Obrazi se spreminjajo, menjajo, vodilo ustvarjalnih delavnic pa ostaja enako – naj bo drugačno, malo izven okvirja in pravil, predvsem pa zabavno in začinjeno s smehom in dobrim klepetom.

Tudi mladi fotografi in fotografinje se že leta srečujejo v CZM. Zadnji dve leti potekajo pod mentorstvom fotografinje Daše Kankaraš, družijo pa se ob četrtkih.

Razstava bo na ogled do 10. marca.